top of page
Search
  • Writer's pictureOsteopaattikeskus

Hoitokertojen määrä?

Hoitoprosessit ovat aina yksilöllisiä ja siksi on etukäteen vaikea sanoa hoitojakson pituutta. Hoitoprosessin pituuteen vaikuttaa mm. kunkin yksillöllinen reagointi hoitoon, toisilla hoitovastetta tulee nopeammin kuin toisilla ja myös eri vaivat tarvitsevat eri määrän hoitoa. Lihaskudos usein vastaa hoitoon nopeammin kuin vaikka hermostolliset häiriöt. Vaivan kesto ja synty myös vaikuttavat hoitojakson pituuteen. Karkea nyrkkisääntö on, että mitä pidempään vaiva tai kipu on ollut, sitä pidempään sen hoitaminen myös vie. Myös arjen muu henkinen ja fyysinen kuormitus vaikuttavat kehon kykyyn palautua ja hoitaa itse itseään sekä ottaa hoitoa vastaan.


Yleensä puhumme, että olisi hyvä varautua ainakin n. 2-3 kertaan ja harvoin vain yksi kerta riittää täysin. Yhdellä kerralla usein saadaan apua ja ainakin helpotettua mahdollista kipua, mutta jotta syy vaivan takana saadaan hoidettua ja näin estettyä sen uusimista, olisi hyvä käydä pari kertaa lisää.


Hoitojen jaksotus on myös yksilöllistä ja harvoin varaamme montaa hoitokertaa valmiiksi tulevaisuuteen. Välillä viikon väli on hyvä ja toisinaan hoitojen väliä pidennetään kahdesta viikosta jopa 4-6 viikkoon.30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page