top of page
Search
  • Writer's pictureOsteopaattikeskus

Osteopatia sopii myös raskaanaoleville

Osteopatia sopii erinomaisesti tukemaan äidin ja vauvan hyvinvointia raskauden aikana.


Raskaus on muutosten aikaa niin kehollisesti kuin mielen tasolla. Naisen kehossa tapahtuu hormonaalisia muutoksia ja kasvava vatsa muokkaa kehon ryhtiä. Raskauksia on niin monta erilaista kuin on äitiäkin ja välttämättä raskausajan vaivoilta ei voida välttyä. Kipuja ja vaivoja voidaan kuitenkin auttaa.


Pahoinvointi ja väsymys saattavat vaivata erityisesti alkuraskaudessa. Myös ruuoansulatusvaivat kuten närästys ja ummetus ovat yleisiä. Joillakin ilmenee vaivaa niskahartiaseudulla ja toisilla päänsärky saattaa olla ikävä seuralainen. Nivelsiteet löystyvät raskauden edetessä pääasiassa relaksiinihormonin vaikutuksesta, jota erittyy muun muassa munasarjoista ja istukasta. Nivelten lisääntynyt liikkuvuus saattaa aiheuttaa kipuja ja puutumista esimerkiksi lonkissa, selässä ja häpyliitoksessa. Häpyliitos voi leventyä jopa kaksinkertaiseksi raskauden aikana, joka saattaa heijastua kipuna alavatsaan, alaselkään, reisiin ja/tai nivusiin. Usein, varsinkin loppuraskaudessa, saattaa ilmetä turvotusta kämmenissa ja jalkapöydissä, sekä jäykkyyttä koko kehossa kokonaisvaltaisesti.


Me osteopaatit voimme hoitaa raskausajan toiminnallisia vaivoja ja tukea hyvinvointia raskauden aikana. Ensimmäisellä kolmanneksella voidaan esimerkiksi hoitaa ja tasapainottaa hermoston toimintaa sekä kehon liikerajoituksia. Toisella kolmanneksella kehon turvotukset saattavat lisääntyä, jolloin osteopaattisella hoidolla voidaan pyrkiä tehostamaan nestekiertoa, ja vapauttamaan hengitystä, ja näin vähentämään turvotusta. Viimeisellä kolmanneksella pyritään helpottamaan mahdollisesti jo tukalaa oloa sekä valmistamaan kehoa synnytykseen.


Raskauden edetessä kun hoitoasennot ovat rajoitetumpia, hoito voidaan toteuttaa kylkimakuulla tai istuen äidin oloa kuunnellen.
18 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page