top of page
Search
  • Writer's pictureOsteopaattikeskus

Osteopatia synnytyksen jälkeen

Raskaus ja synnytys tarkoittavat isoja muutoksia naisen kehon toimintaan ja suosittelemmekin osteopaattista hoitoa synnytyksen jälkeen. Käynnillä tarkistetaan ja tasapainotetaan lantion sekä koko kehon toimintaa. Hoitotekniikat ovat kevyitä ja kehoa kuuntelevia.


Tyypillisesti synnyttäneiltä hoidetaan ristiluun ja häntäluun alueita, lantionpohjaa, mahdollista sektioarpea ja lantion alueen pehmytkudoksia. Kaikki tekniikat tehdään ulkopuolelta vaatteiden päältä. Esimerkiksi ristiluu ja häntäluu joustavat synnytyksen aikana mahdollistaen vauvan laskeutumisen, jolloin synnytyksen jälkeen on hyvä tarkistaa ja hoitaa niiden mahdolliset virheasennot. Ponnistusten jäljiltä myös pallea ja ylävatsan kudokset saattavat olla hyvinkin jännittyneitä. Osteopaatti hoitaa lempeästi kudosjännityksiä ja katsoo, että myös hengitys pääsee toimimaan vapaasti.


Synnytyksen myötä äidillä tulee suuri muutos rinta- ja vatsaontelon paineisiin ja keholla saattaa olla ongelmia sopeutua uuteen nopeasti muuttuneeseen asentoon. Tästä voi seurata esimerkiksi yläselän ongelmia alavartalon tuen puuttuessa. Lisäksi imetys- ja kantoasennot saavat oudokseltaan monen äidin niska- ja hartiaseudun jumiin. Imetystä voidaan muutenkin tukea hoitamalla rintakehän aluetta, jolloin nestekierto pääsee toimimaan vapaammin.


Osteopaattisella hoidolla voidaankin monin eri tavoin tukea kehoa sen palautuessa synnytyksestä. Meillä käy paljon äitejä ja vauvoja myös yhteiskäynnillä, jolloin saadaan molemmat hoidettua samalla kertaa


#osteopatia

#osteopatiasynnytyksenjälkeen

#synnytys

#synnytyksenjälkeen

#äitivauvaosteopatia
18 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page