top of page

LASTEN OSTEOPATIA

Lempeiden ja monipuolisten tekniikoidensa takia osteopatia sopii hyvin eri-ikäisten lasten hoitamiseen.

Tyypillisiä syitä lasten osteopaattiselle hoidolle ovat esimerkiksi vauvan itkuisuus, refluksin oireet, kasvukivut, kolhut ja kuhmut, syntymän jälkeinen hoito ja imetysongelmat. Periaatteessa osteopatia sopii hyvin kaikenlaisten kehon häiriötilojen hoitoon. Lasten osteopaattinen hoito on hyvin hellävaraista ja lapsentahtista. Vanhemmat saavat olla mukana koko hoidon ajan ja osteopaatti tutkii lapsen kehoa ja rentouttaa alueita, joissa tuntuu jännittyneisyyttä. Lasten hoidot ovat yleensä lyhyitä, koska lapset ovat nopeita vastaamaan hoitoon.


Pienen vauvan hoito


Vauvan keho joutuu alatiesynnytyksen aikana valtavaan puristukseen, jotta se pääsee ahtaan synnytyskanavan läpi. Vauvan keho on rakentunut siten, että tämä luonnollinen synnytystapa valmistaa sen kasvuun. Joustava keho on kuin jousi, joka ponnahtaa vauhtiin. Joskus synnytyksestä ja jo raskausajasta jää vauvaan jännitteitä, jotka voi näkyä esimerkiksi pään kääntämisen vaikeutena, imemisongelmina tai kehon käytön puolieroina.  

Vauva kannattaa tuoda osteopaattiseen hoitoon, jos itkussa on jotain tunnistamatonta ja ilmenee esimerkiksi unettomuutta, kehon käytön ongelmia tai vatsavaivoja eikä vauva tarvitse lääkärinhoitoa. Osteopatiaa voidaan käyttää myös lääkärihoidon rinnalla.

Pientä vauvaa voidaan hyvin hoitaa myös nukkumisen tai imetyksen aikana ja taukoja pidetään tarpeen mukaan.

osteopatia vauva.jpg
osteopatia_lapsi4.jpg
osteopatia-some-107.jpg
osteopatia-some-122.jpg
osteopatia-some-28.jpg
osteopatia-some-43.jpg
osteopatia_lapsi3.jpg
osteopatia-some-10.jpg
Lasten osteopatia: About
bottom of page