top of page
Search
  • Writer's pictureOsteopaattikeskus

Auttaako osteopatia jumissa oleviin hartioihin?

Aloitamme uuden julkaisusarja, jossa vastaamme yleisiin kysymyksiin osteopatiaan liittyen. Voit lähettää kysymyksesi somekanaviemme (facebook/instagram) tai sähköpostin kautta.


Osteopatiassa lähestytään hartia-alueen nivelten ja pehmytkudosten kuten lihasten ja ligamenttien tilannetta laajasti. Yläaukeaman eli hartiarenkaan jännitykset voivat olla peräisin usealta kudostasolta esimerkiksi nivelistä, lihaksista, ligamenteista, lihaskalvoista, hermostosta ja alueen nestekierrosta. Hartiajumeissa on tärkeää tutkia myös rintakehän etupuolen tilannetta, vaikka kipu ja jumit tuntuvat yleensä selän puolella. Osteopaatti tutkii alueen nivelten liikkuvuutta, hartian ja yläraajojen toimintaa sekä passiivisella että aktiivisella liiketestauksella.


Usein viitettä saadaan jännitysten taustalla olevista tekijöistä ja puretaan tilannetta manuaalisella käsittelyllä. Osteopaatti huomioi hartiavaivojen yhteydessä koko kehon toimintaa kuten kaularangan, rintarangan, lannerangan, lantion ja pallean alueita.


Kestojumit vaativat aina myös oman toiminnan muuttamista ja liikeharjoittelua parhaaseen lopputulokseen pääsemiseksi. Yleensä saat muutaman itsehoitovinkin matkaan mukaan.

138 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page