top of page
Search
  • Writer's pictureOsteopaattikeskus

Osteopatia raskausaikana

Osteopatia on turvallinen hoitomuoto läpi raskauden. Viimeisellä kolmanneksella, ja erityisesti raskauden ollessa täysiaikainen eli viikolla 37, hoito suunnitellaan usein synnytystä tukevaksi. Meillä ei ole yhtä tekniikkaa, jolla synnytys voitaisiin käynnistää varmasti, mutta kun kehoa hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja vähennetään jännityksiä kehosta, sillä usein on positiivinen vaikutus synnytyksen alkamiseen. Aina näin ei käy, ja toisinaan jää mysteeriksi miksi synnytys ei luonnollisesti käynnisty. Myös lääkkeellisesti synnytystä joudutaan välillä käynnistelemään useita päiviä.


Loppuraskaudessa lantion hoito on tärkeässä roolissa, sekä sen lisäksi lanneranka, pallea, hartiarengas, ja jopa leukaperät. Kun puret hampaita yhteen, lukitset samalla lantionpohjan, siksi on tärkeää että kallonpohja ja leuka on rento.

Synnytys, erityisesti alatiesynnytys on ikäänkuin maraton, koko keho osallistuu työhön, ja esimerkiksi rintakehän jännitteet voivat häiritä ponnistuksen tehokkuutta.


Osteopaattinen hoito on lempeä, ja kehoa kuunteleva. Tavoitteena on saada äidin keho rentoutumaan ja mahdollisimman lähelle sen luonnollista keskilinjaa, jotta myös kohtu asettautuisi keskelle lantiokoppaa, ja näin vauvalla olisi mahdollisimman helppo reitti syntyä.131 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page