top of page
Search
  • Writer's pictureOsteopaattikeskus

Sopiva hoitomuoto?

Jokaisen keho on yksilöllinen ja voi olla aluksi vaikea arvioida itsekin kuinka paljon kuormitusta liikkumattomuus on aiheuttanut. Päivittäin toistuvat staattiset paikallaanolot tietokoneen edessä tekevät hengityksestä pinnallista ja se heikentää hapenottokykyä. Liikkeen puute kuivattaa kudoksia ja lihaskalvokerrosten väliin syntyy kiinnittyneisyyttä. Tämä voi pienentää liikelaajuuksia ja aiheuttaa yleistä jäykkyyttä verenkierron vähenemisen vuoksi.


Ennen kumpaakaan hoitomuotoa voi olla hyvä käydä pienellä kävelyllä sillä liikunta on parasta lääkettä. Liikuntaa - kuten muitakin lääkkeitä - täytyy annostella tilanteeseen sopivasti. Räväkkä liikunta, kuten myös hyvin voimakas hieronta, on rasite kudoksille ja synnyttää aineenvaihdon lopputuotteena maitohappoa. Hiussuonisto kuljettaa kudoksiin hapekasta verta ja poistaa kuona-aineet. Pitkä liikkumattomuus vähentää hiussuoniston tiheyttä ja tämän vuoksi kuona-aineiden hitaampi poistuminen voi aiheuttaa hetkellisesti enemmän jäykkyyttä, jos liikuntatuokio tai voimakas hieronta on ollut hyvin kuormittavaa keholle. Pehmytkudosten käsittelyssä on myös hyvä pystyä rentoutumaan täysin. Jos edes alitajuisesti jännittää vastaan, voi seurauksena olla sidekudoksen eli faskian vastareaktio, jolloin sidekudoksen hitaasti ja hieman jälkijunassa supistuvat solut vetävät kehon muutamaksi päiväksi vielä pahempaan jumiin.


Jos tunnistat itsesi, ja olet tuntenut kehossasi liian voimakkaan liikunnan jälkivaikutuksia tai olet helposti hieronnan jälkeen arka ja jumissa voi osteopatia olla parempi vaihtoehto. Osteopatiassa kehoa rentoutetaan hellävaraisesti, lisätään pallean liikkuvuutta ja hengityskapasiteettia sekä palautetaan niveliin aiempi liikkuvuus. Tällä lisätään kehon palautumiskykyä ja olet paremmin valmistautunut palaamaan harrasteliikunnan pariin.
17 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page