top of page
Search
  • Writer's pictureOsteopaattikeskus

Uusin kysymys päänsäryn hoitamisesta

Kyllä, osteopatialla voidaan hoitaa tietyntyyppisiä päänsärkyjä. Yleisimmät särkytyypit, joiden vuoksi osteopaatille hakeudutaan, ovat jännityspäänsärky ja migreeni. Myös purentaongelmiin liittyvää päänsärkyä hoidetaan osteopatialla menestyksekkäästi.


Päänsärky on aina oire jostakin, ja osteopaatti pyrkii selvittämään haastattelun ja tutkimisen avulla, millaisesta päänsärystä on kyse, mikä aiheuttaa säryn ja onko särkyä turvallista hoitaa osteopaattisesti. Mikäli haastattelussa ilmenee päänsäryn alkaneen yhtäkkiä voimakkaana ja siihen liittyy esimerkiksi tunnottomuutta, puhehäiriöitä, oksentelua, voimakasta niskajäykkyyttä tai päähän on kohdistunut jokin vamma, osteopaatti ohjaa asiakkaan lääkärin vastaanotolle.


Osteopatiassa huomioidaan yksilöllisesti koko keho myös päänsäryn hoidossa. Osteopaatti voi tutkia ja hoitaa muun muassa lihaskireyksiä niska-hartiaseudulla, kaula- ja rintarangan liikkuvuutta/liikerajoituksia ja mahdollisia kiputiloja, purentaan liittyviä rakenteita sekä lantion asentoa ja liikkuvuutta.👐
14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page